Skip to main content

Header3
Header1
Header2
Header4
Header5
Header7
Header6
Shadow

ONVZ: Het geheim van gezond oud worden

Iedereen wil in goede gezondheid zo oud mogelijk worden. Maar wat is gezondheid eigenlijk? Wanneer ben je gezond? En vooral, hoe word én blijf je het?

Wij helpen en inspireren u graag. Zodat u vrij bent om uw eigen keuzes te maken en het beste uit het leven te halen. Hieronder leest u over onze zoektocht naar de geheimen van een gezond leven, over de persoonlijke ondersteuning die u kunt krijgen van onze ZorgConsulenten en preventiecursussen waarvan u gebruik kunt maken.

De vele geheimen van een gezond leven
Wij zijn over de hele wereld op zoek gegaan en wat bleek: hét geheim bestaat niet. Er zijn vele geheimen. Ga met ons mee op reis en laat u inspireren! Bekijk de video’s op onvz.nl/het-geheim.

Persoonlijke ondersteuning van de ZorgConsulent
Wilt u aan de slag met een gezonde(re) leefstijl, maar weet u niet hoe? Wij begrijpen dat dit lastig kan zijn. Daarom staan onze ZorgConsulenten voor u klaar. Zij denken graag met u mee, geven u advies of kunnen u waar nodig in contact brengen met zorgaanbieders.

Onze ZorgConsulenten zijn op werkdagen van 8.30 tot 17.30 uur bereikbaar op telefoonnummer 0800 022 14 50 (gratis), kies optie 2. U kunt ook een e-mail sturen naar zorgconsulent@onvz.nl. Of kijk op onze website voor meer informatie.

Preventiecursussen
U kunt ook gebruikmaken van verschillende preventiecursussen. Om te leren hoe u gezondheidsklachten kunt voorkomen of hoe u kunt omgaan met een (chronische) ziekte.

De aanvullende verzekeringen Optifit, Topfit en Superfit van ONVZ bieden een vergoeding van 75% voor cursussen eerste hulp en 100% voor overige cursussen, tot een maximaal bedrag per kalenderjaar. Voor Optifit is dit maximaal € 150, voor Topfit € 250 en Superfit € 325.

Veel gekozen preventiecursussen zijn:

Cursus Valpreventie: u leert wat de meest voorkomende valoorzaken zijn, hoe u uw evenwicht kunt verbeteren en hoe u stabieler kunt lopen. Daarnaast leert u verschillende oefeningen voor valpreventie. De cursus kan gegeven worden door een fysiotherapeut of oefentherapeut (die kan ook van een thuiszorgorganisatie zijn).

Cursus Beter Slapen: u leert te ontspannen, te stoppen met piekeren en wat u zelf kunt doen om een goede nachtrust weer mogelijk te maken. U kunt gebruikmaken van de cursussen Beter Slapen of Slapen kun je leren door een thuiszorgorganisatie en van de Online Slaaptherapie van Somnio.

Cursus gezonde voeding en gezond gewicht: deze cursus helpt u af te vallen door te werken aan een gezonde leefstijl. U kunt onder andere gebruikmaken van een cursus gezonde voeding en gezond gewicht door een thuiszorgorganisatie. En van de online cursus van Happy Weight.

Meer weten?
Kijk op onze website voor een overzicht van alle preventiecursussen, de voorwaarden en meer informatie. Of neem contact op met onze ZorgConsulenten. We staan voor u klaar!

Commissie Sociaal Economische Belangen, 3 juni 2021