Skip to main content
Maximaal aantal deelnemers: 60
Nog beschikbare plaatsen: 0

VO-ING - woensdag 28 augustus 2024, bezoek aan het mooie Zeeuws-Vlaanderen

Van 28 Augustus 2024 10:00 tot 28 Augustus 2024 17:45 uur.

Het evenement is vol

Let op: Heeft u de link in de nieuwsbrief gebruikt, dan hoeft u waarschijnlijk niet in te loggen.

VO-ING - woensdag 28 augustus 2024, bezoek aan het mooie Zeeuws-Vlaanderen.

 eede1 250Wijngaard t Biezenhof 250Wolthuis Scheepswerf 250

 

Kaart zeelandGraag nodigen wij, Krijn Corre en Rob Pieters u uit voor het bezoek aan Zeeuws-Vlaanderen, een prachtig deel van Nederland.
We starten deze keer niet zoals u gewoon bent in Bergen op Zoom, maar in Goes. In de "Goederenloods" Albert Plesmanweg 23, Goes hebben wij een waardige vervanger gevonden. Hier is voldoende gelegenheid om uw auto te parkeren. Voor reizigers met het OV vertrekt onze bus (AMZ) om 9.48 uur van het busstation bij treinstation Goes. Na ontvangst met koffie of thee en uiteraard een bolus gaan wij om 10.00 uur van start voor ons reis naar…

Eede
Het grensplaatsje Eede [d’Ee] in West-Zeeuws-Vlaanderen kreeg landelijke bekendheid vanwege een ‘meelstreep’. Op 13 maart 1945 zette koningin Wilhelmina (de overgrootmoeder van koning Willem-Alexander) na vijf jaar ballingschap voor het eerst weer voet op Nederlandse bodem. De vorstin koos voor Eede, omdat deze plaats, zoals de hele streek, enorm zwaar getroffen was door het oorlogsgeweld. Onder luid gejuich van de plaatselijke bevolking stapte Wilhelmina een van wit meel getrokken streep, een inderhaast aangebrachte symbolische aanduiding van de landsgrens.

Wijngaard ‘t Biezenhof
Hier vinden wij de Wijngaard ‘t Biezenhof. https://www.wijngaardbiezenhof.nl/
Deze wijngaard is in 2011 opgericht door Ronald Blomme, een oud ING collega. Na sluiting van het ING filiaal in Sluis heeft hij samen met zijn vrouw de boerderij opgezet en gemaakt tot wat het nu is. Uniek in dit deel van Nederland. Hij neemt u mee om u de druiven te laten zien, die nu nog aan het rijpen zijn, en zal u alles vertellen over het oogsten en verdere processen. Een wijnboerderij bezoeken zonder proeverij gaat natuurlijk niet, dus Ronald laat u ook proeven van zijn heerlijke producten. Na het bezoek gaan we naar Restaurant “In den Wijngaard” in Ede/Aardeburg voor een lekkere lunch.  https://www.indenwijngaard.eu/ 

Industrieel Museum
Na de lunch stappen wij in de bus richting Sas van Gent voor een bezoek aan het “Industrieel Museum” https://industrieelmuseumzeeland.nl
Het Industrieel Museum in Sas van Gent is gevestigd in de monumentale suikerloods van de (ex-) suikerwerkfabriek CSM. Het museum verrast de bezoeker met vele aspecten van industrie in het algemeen en die van Zeeland in het bijzonder. U krijgt een inkijk in het innovatieve technische vernuft van toen en nu, maar ook aspecten als veiligheid, energie en logistiek komen op een interactieve manier aan bod. Het museum is toegankelijk voor rolstoel- en/of rollator bezoekers.

U krijgt een rondleiding door het museum en aansluitend geniet u van een afsluitend hapje en drankje.

Goederenloods Goes
Rond 17.00 uur vertrekken we in Sas, om circa 17.45 uur bij de Goederenloods in Goes deze dag te beëindigen.

Meer informatie?
Voor praktische vragen, kunt u terecht bij;
Krijn Corre 0646290543 zuidwesthoek@outlook.com
Rob Pieters 0655101518 rob.cobi.39@gmail.com
R
ayon Zuid.

Indien u gebruik maakt van het OV vragen wij u dit bij uw inschrijving aan te geven.
Het museum is toegankelijk voor rolstoel- en/of rollator bezoekers.

Ook zaken als voedselallergieën en dergelijke horen we graag van tevoren zodat wij dit door kunnen geven aan het restaurant.

Voor deze dag vragen wij een eigen bijdrage van € 15,- per persoon. Graag tot ziens op woensdag 28ste augustus.

Disclaimer
Deelnemers aan enig evenement of activiteit van de VO-ING vrijwaren de VO-ING en haar organisatoren voor schadeaanspraken direct of indirect voortvloeiende uit hun deelname aan een VO-ING activiteit. De VO-ING aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade en/of letsel. De deelnemers aan de activiteit(en) doen zulks geheel voor eigen rekening en risico.
U kunt tot de sluitingsdatum voor inschrijven kosteloos annuleren. Na die datum zijn er kosten door de vereniging gemaakt en is kosteloos annuleren niet meer mogelijk.