Skip to main content
Maximaal aantal deelnemers: 30
Nog beschikbare plaatsen: 0

VO-ING: Donderdag 12 oktober 2023 Het Schoenenkwartier in Waalwijk

Van 12 oktober 2023 10:45 tot 12 oktober 2023 14:00 uur.

Het evenement is vol

Let op: Heeft u de link in de nieuwsbrief gebruikt, dan hoeft u waarschijnlijk niet in te loggen.

Donderdag 12 oktober 2023  Het Schoenenkwartier in Waalwijk.

 museum 8 Aangepastwaalwijk Aangepastschoen3 AangepastIMG 2685 250

Midden in het centrum van Waalwijk met een veelzijdig aanbod van winkels, restaurants en gezellige terrasjes brengen wij een bezoek aan het schoenenmuseum in het voormalig stadhuis. Dit is omgetoverd tot een modern museum met horeca gedeelte en museumwinkel. Onze gids neemt u mee door dit schoenenmuseum met internationale allure.

Voor de geïnteresseerde bezoeker is een eenmalig bezoek onvoldoende om het geheel te kunnen overzien. Geen duf museum maar mede door interactie levendig met een Internationale allure.

Op de begane grond bevindt zich vooral technische informatie vanaf het looiproces tot onderdelen van de schoenproductie-technieken. Ook is het mogelijk om met een simulator schoenonderdelen aan elkaar te stikken. Zelfs een nostalgische 60-er-jaren schoenwinkel ontbreekt niet.

De collectie tentoongestelde schoenen op de 1e en 2e verdieping geeft een uitgebreid overzicht vanuit het verleden tot heden, aangevuld met zeer creatieve creaties tot schoenen die celebrities droegen. Naast een zeer grote collectie “schoenen-boeken” is er een bioscoopzaaltje waar een 50 minuten durende film draait.

Nadat u onder begeleiding van een gids uitgebreid kennis neemt van deze unieke verzameling wacht u in naastgelegen restaurant ’t Slot een lunchbuffet.
Na afloop bent u vrij om het gezellige centrum van Waalwijk te verkennen of De Sint-Jan de Doper te bezoeken. Deze kerk is van 13:30-16:30 uur open voor bezichtiging en bezoek (toegang gratis).   

Bezoekadres museum Het Schoenenkwartier:  Raadhuisplein 1, 5141 KG Waalwijk

Toegankelijkheid:
Het museum bevindt zich in een hedendaags pand en biedt uitstekende toegankelijkheid voor mindervaliden. Elke verdieping is toegankelijk gemaakt door middel van een lift.
Er zijn twee rolstoelen in het museum aanwezig (het is niet mogelijk deze te reserveren). Een invalidentoilet is aanwezig.

Programma:
10.45 - 11.30 Ontvangst in het restaurant met koffie/thee met gebak
11.30 - 12.30 Rondleiding met een gids
13:00 - 14:00 lunch restaurant ’t Slot

Lunch:
Het lunchrestaurant ’t Slot ligt naast het schoenenmuseum op adres Raadhuisplein 8 in Waalwijk.

Dieetwensen:
Allergieën of dieetwensen kunt u aangeven bij aanmelding.

Parkeren:
Parkeerplaats Taxandriaweg II (afstand ±300 meter)
Taxandriaweg 4, 5141 PA Waalwijk
Parkeerplaats Unnaplein (afstand ±300 meter)
Bernhardstraat 8, 5141 GK Waalwijk
Voor beide parkeergelegenheden geldt betaald parkeren!

Openbaar vervoer:
Vanaf NS station ’s-Hertogenbosch Arriva Bus 136 of 301 richting Tilburg.
Vanaf NS station Tilburg Arriva bus 136 of 301 richting ’s-Hertogenbosch
Uitstappen op busstation Vredesplein. Vanaf het busstation is het 10 minuten lopen naar het Raadhuisplein.

Kosten
De eigen bijdrage voor deze dag bedraagt € 15,-  per persoon. Uw bijdrage wordt op of ná de activiteitsdatum geïncasseerd. Als het maximale aantal van 30 personen is bereikt, sluit de inschrijving.
Bent u in het bezit van een museumjaarkaart, dan bedraagt de eigen bijdrage € 2,50 per persoon. De museumjaarkaart moet u fysiek meenemen.
Bent u deze kaart vergeten dan betaalt u de entree van € 12,50 aan de kassa.

Contact:
Voor eventuele vragen kunt u terecht bij de organisator René Toorenburgh (renetoorenburgh@gmail.com)

Met vriendelijke groet,

Activiteitencommissie van VO-ING Rayon Midden

René Toorenburgh
Liesbeth Willekes
Jan Everts

Disclaimer
Deelnemers aan enig evenement of activiteit van de VO-ING vrijwaren de VO-ING en haar organisatoren voor schadeaanspraken direct of indirect voortvloeiende uit hun deelname aan een VO-ING activiteit. De VO-ING aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade en/of letsel. De deelnemers aan de activiteit(en) doen zulks geheel voor eigen rekening en risico.
U kunt tot de sluitingsdatum voor inschrijven kosteloos annuleren. Na die datum zijn er kosten door de vereniging gemaakt en is kosteloos annuleren niet meer mogelijk.