Slider

Met Oma & Opa of Oma of Opa en de Stoomtram naar Sinterklaas op zijn Pakjesboot in Medemblik.

Zaterdagmiddag 24 november 2018 verzamelden zich 76 Oma’s & Opa’s en 65 kleinkinderen, waaronder kleine Hulppietjes, bij de Museumstoomtram te Hoorn.
Het was mooi, rustig weer maar wel koud en daar was iedereen gelukkig op gekleed. Na het inchecken kon men een plaatsje zoeken in de drie gereserveerde wagons voor de VO-INGgroep. Onze groep was niet de enige die op bezoek gingen bij Sinterklaas. In totaal trok de stoomlocomotief van de Pakjestram zo’n tien wagons.

Om 14.15 uur floot de hoofdconducteur voor vertrek en vertrokken wij richting Medemblik. De stoom uit de locomotief maakte de rijtuigen lekker warm. Onderweg werd er op warme of koude chocolademelk of limonade met een speculaasje getrakteerd. In Wognum kwamen er Zwarte Pieten aan boord, die ons in de tram gezelschap hielden. Uiteraard werden er pepernoten uitgedeeld en fotomomentjes gehouden. De Pieten brachten ons in Medemblik naar de steiger waar de Pakjesboot 14 van Sinterklaas werd verwacht. We zagen de Pakjesboot met veel zwaaiende Pieten aankomen varen.
Nadat de pakjesboot aangelegd had mocht iedereen aan boord. Kinderen kregen binnen een plaatsje aan de versierde voorkant van de boot. Dit alles geflankeerd door veel fotograferende Opa’s, Oma’s en andere aanwezige ouders. Sinterklaas nam plaats op zijn mooie zetel en de Pieten zongen met alle kinderen Sinterklaasliedjes.

De sfeer zat er goed in en geen kind was bang voor Sinterklaas. Natuurlijk gingen wij ook een stukje meevaren en had Sint voor ieder kind een cadeautje. Na het bezoek aan Sinterklaas en weer terug aan de steiger in Medemblik gingen allen met de Stoomtram richting Hoorn. Onderweg stapten de Zwarte Pieten in Wognum weer uit. De Pakjestram kwam in het in donker op een sfeervol station Hoorn aan. Het was voor jong en oud een onvergetelijke Sinterklaasmiddag.

André Hoffman

 

 

 

­