Zorgverzekering ONVZ 2021

Als gepensioneerd oud ING’er kunt u deelnemen aan het werkgeverscollectief van ING Bank. U ontvangt 5% korting op de premie van de Basisverzekering en 23% korting op de premie van de aanvullende verzekeringen.
Bent u een nog niet gepensioneerd oud-medewerker van ING met opgebouwde pensioenrechten in het ING Pensioenfonds of in het ING CDC Fonds, dan kunt u deelnemen in de collectiviteit ING Bank Loyaal. U ontvangt 5% korting op de premie van de basisverzekering en 10% (2020: 7%) op de premie van de aanvullende verzekeringen.

De premie van de basisverzekering stijgt dit jaar heel beperkt bij ONVZ, zeker in vergelijking met de andere Nederlandse zorgverzekeraars. U betaalt € 127,77 per maand in 2021.

 • HOOGWAARDIGE BASISVERZEKERING MET GEWOON VEEL VRIJHEID: Zo mag u bij ONVZ zelf kiezen naar welke huisarts, fysiotherapeut en dokter of welk ziekenhuis u gaat. Om verzekerden ook in 2021 een eersteklas zorgverzekering te kunnen bieden tegen een betaalbare premie, heeft ONVZ een aantal wijzigingen door moeten voeren. Daarom hanteert ONVZ vanaf 1 januari 2021 maximale vergoedingen voor ongecontracteerde zorgverleners in de wijkverpleging en ggz. Alle overige zorgsoorten zijn nog steeds op basis van restitutie.
 • AANVULLENDE VERZEKERINGEN: een aanvulling op de Basisverzekering. Met een aanvullende verzekering van ONVZ kunt u meer zorg vergoed krijgen. U kiest uit 5 aanvullende verzekeringen. Van Startfit (beperkt) tot Superfit (een van de meest uitgebreide aanvullende pakketten van Nederland).
  Deze aanvullende verzekeringen bevatten onder andere fysiotherapie (let op het maximale aantal behandelingen voor manuele therapie), mantelzorgondersteuning en vervangende mantelzorg, preventiecursussen, brillen en lenzen en dieetadvisering. De hoogte van de premie is en de vergoedingen zijn afhankelijk van het gekozen pakket.
  Vanaf Topfit (gepensioneerden) of Optifit (nog niet gepensioneerden) moet u gezondheidsvragen beantwoorden om te beoordelen of acceptatie mogelijk is.
 • TANDARTSVERZEKERINGEN: ONVZ heeft 4 tandartsverzekeringen. Tandfit Preventief is de eerste volledig op preventie gerichte tandartsverzekering. Tandfit A tot en met Tandfit C zijn de andere tandartsverzekeringen. Vanaf Tandfit C (gepensioneerden) of Tandfit B (nog niet gepensioneerden) moet u gezondheidsvragen beantwoorden om te beoordelen of acceptatie mogelijk is.

Meer zorg maar dan anders

WERELDFIT

 • is een uitgebreide verzekering voor onverwachte en spoedeisende zorg in het buitenland.
 • Planbare zorg in Duitsland en België valt ook onder de dekking (maar het ziekenvervoer naar/van een ziekenhuis in Duitsland en België niet). Handig als u in Nederland lang moet wachten.
 • Met Wereldfit is uw zorg in het buitenland goed geregeld en verzekerd. Wilt u ook verzekerd zijn voor zaken als bagage, hobby- /sportuitrusting of annulering van uw reis dan doet u er goed aan om uw reisverzekering aan te houden. U kunt overwegen om, als dat mogelijk is, de moduul medische (of geneeskundige) kosten van uw reisverzekering af te halen. Er zijn reisverzekeraars die uw verplichte (en soms ook) vrijwillige eigen risico van de Basisverzekering vergoeden. Wereldfit doet dit niet.
 • Stel voor uzelf vast of de Wereldfit dekking in uw situatie nuttig of noodzakelijk is.


OntzorgPlus

 • is een (nieuwe) aanvullende verzekering die regelhulp biedt bij noodsituaties, nadat u te horen heeft gekregen dat u een ernstige aandoening hebt of nadat u een ernstig ongeval heeft gehad.
 • Voorbeelden van zaken die onder de dekking van OntzorgPlus vallen zijn: tijdelijke extra zorg thuis bij noodsituaties, zorgdiensten en aanvullende zorg bij kanker.
 • Let op: OntzorgPlus is een product dat minder of niet geschikt is voor leden die de leeftijdsgrens van 70 jaar naderen of ouder zijn dan 70 jaar. In de polisvoorwaarden wordt namelijk bij het begrip aandoeningen en bij de dekking aanpassingen in huis en vervoer bij blijvende invaliditeit na een ernstig ongeval, een leeftijdsgrens van 70 jaar gehanteerd.
 • Alle informatie over OntzorgPlus leest u hier.

DE ZORGCONSULENT: UW GIDS IN ZORG

 • De ZorgConsulenten hebben medische kennis en kennen het zorgveld. Zij gidsen u deskundig van vraag naar antwoord.
 • U kunt de ZorgConsulent onder andere benaderen over wachtlijstbemiddeling, een second opinion, voorlichting over preventiecursussen, gezond leven en bewegen. Ook kunnen zij helpen bij de voorbereiding van een gesprek met uw arts.
 • De ZorgConsulenten van ONVZ bieden de mantelzorger ondersteuning. Zij kunnen de mantelzorger helpen om in balans te blijven. Zij bieden een luisterend oor en denken mee over oplossingen.

De Zorgconsulenten zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.30 op telefoonnummer 0800 022 14 50 (gratis), kies optie 2. U kunt ook een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Oversluiten:

 • Loopt uw zorgverzekering op individuele basis of in een andere collectiviteit al bij ONVZ, dan kunt u deze polis als gepensioneerde via MijnONVZ oversluiten naar de collectiviteit van ING Bank. Het collectiviteitsnummer is 7072.
 • Dat geldt ook wanneer uw polis in de ING Bank Loyaal collectiviteit loopt en u met pensioen gaat. U kunt dan verder, met een hogere korting voor de aanvullende verzekeringen, in het gepensioneerdencollectief.
 • ONVZ kan u vragen om aan te tonen dat u een pensioenuitkering krijgt of rechten hebt opgebouwd in het ING Pensioenfonds / het ING CDC fonds.

MEER INFORMATIE EN PREMIES? Op de website van ONVZ vindt u alle informatie.


Als u na het lezen van de informatie vragen heeft, staat ONVZ klaar om te helpen. U kunt de medewerkers van het Service Center van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.00 en 18.00 uur, bereiken via het telefoonnummer 030 639 62 22.

 • Bent u gepensioneerd dan klikt u hier
 • Bent u een nog niet gepensioneerd oud-medewerker met opgebouwde pensioenrechten bij het ING Pensioenfonds of in het NN CDC Fonds, dan klikt u hier

15 november 2020/Commissie SEB

­