Slider

ONVZ 2019

De Vrije Keuze Basisverzekering: een restitutieverzekering met vrije keuze voor onder andere huisarts, specialist, ziekenhuis en medicijnen.

Aanvullende verzekeringen: als aanvulling op de Basisverzekering biedt ONVZ u keuze uit zes
aanvullende verzekeringen. Van beperkt tot de meest uitgebreide aanvullende pakketten van Nederland. Deze aanvullende verzekeringen bevatten onder andere fysiotherapie (let op het maximale aantal behandelingen voor manuele therapie), mantelzorgondersteuning en vervangende mantelzorg, preventiecursussen, brillen en lenzen en dieetadvisering. De hoogte van de premie en de vergoedingen zijn afhankelijk van het gekozen pakket.
Vanaf Optifit moet u gezondheidsvragen beantwoorden om te beoordelen of acceptatie mogelijk is.

Tandverzekeringen: ONVZ heeft vijf tandverzekeringen. Tandfit Preventief is een innovatieve samenwerking tussen Philips en ONVZ om te komen tot de eerste volledig op preventie gerichte aanvullende verzekering. Tandfit A tot en met Tandfit D zijn de andere tandartsverzekeringen. Vanaf Tandfit B moet u gezondheidsvragen beantwoorden om te beoordelen of acceptatie mogelijk is.

Wereldfit

 • is een uitgebreide verzekering voor onverwachte en spoedeisende zorg in het buitenland. 
 • Planbare zorg in Duitsland en België valt ook onder de dekking. Handig als u in Nederland lang moet wachten.
 • Met Wereldfit is uw zorg in het buitenland goed geregeld en verzekerd. Wilt u ook verzekerd zijn voor zaken als bagage, hobby/sportuitrusting of annulering van uw reis dan doet u er goed aan om uw reisverzekering aan te houden. U kunt overwegen om, als dat mogelijk is, de moduul medische (of geneeskundige) kosten van uw reisverzekering af te halen.
 • Stel voor uzelf vast of de Wereldfit dekking in uw situatie nuttig of noodzakelijk is.

  De ZorgConsulent: uw gids in zorg

 • De ZorgConsulenten hebben medische kennis en kennen het zorgveld. Zij gidsen u deskundig van vraag naar antwoord.
 • U kunt de ZorgConsulent onder andere benaderen over wachtlijstbemiddeling, voorlichting over preventiecursussen, gezond leven en bewegen. Ook kunnen zij helpen bij de voorbereiding van een gesprek met uw arts.
 • De ZorgConsulenten van ONVZ bieden mantelzorgondersteuning. Zij kunnen de mantelzorger helpen om in balans te blijven. Bieden een luisterend oor en denken mee over oplossingen.

  Meer informatie en premies?
  Op de website van ONVZ vindt u alle informatie.

 • Bent u gepensioneerd dan klikt u hier
 • Bent u een nog niet gepensioneerd oud-medewerker met opgebouwde pensioenrechten bij het ING Pensioenfonds, dan klikt u hier

Telefonisch bereikt u ONVZ onder telefoonnummer 030 – 639 62 221

Zilveren Kruis 2019

De Basisverzekering van Zilveren Kruis kent een drietal mogelijkheden

De Basis Zeker: een naturaverzekering, een vorm die ONVZ niet kent, met ruime keuze uit gecontracteerde zorgverleners. U krijgt 100% vergoed bij alle gecontracteerde ziekenhuizen en zorgverleners. Kijk op de Zorgzoeker of uw ziekenhuis gecontracteerd is. Kiest u voor een niet gecontracteerde zorgverlener dan krijgt u maximaal 75% vergoed van het gemiddelde tarief waarvoor de zorgverzekeraar heeft ingekocht.

Basis Exclusief: een restitutieverzekering waarbij u zelf de zorgverlener kiest. Bij alle ziekenhuizen krijgt u 100% vergoed. Bij zorgverleners zonder contract betaalt Zilveren Kruis 100% van het zogenoemde marktconforme tarief.

Basis Budget: een naturaverzekering met een lagere premie, maar ook met veel minder keuze uit gecontracteerde ziekenhuizen en zorgverleners.  De vergoeding is gelijk aan die van de Basis Zeker dekking. Zie hierboven.

Aanvullende verzekeringen

Zilveren Kruis biedt u veel mogelijkheden. Vijf aanvullende verzekeringen en vijf tandartsverzekeringen. In de Vergoedingenwijzer 2019 kunt u ze met elkaar vergelijken en zien wat het beste bij u past.

 • U wordt bijna altijd zonder medische beoordeling geaccepteerd. Voor Aanvullend Tand 3 en 4 sterren geldt een medische acceptatie.

 • Naast bijvoorbeeld fysiotherapie (let op de beperking voor manuele therapie) en alternatieve geneeswijzen is bij Zilveren Kruis spoedeisende hulp in het buitenland standaard onderdeel van de aanvullende verzekering.

 • Mantelzorg: De zorgcoach van Zilveren Kruis denkt graag met u mee over hoe mantelzorg past in uw eigen leven.
  Vanaf Aanvullend 2 sterren kunt u een beroep doen op mantelzorgvergoeding. Deze vergoeding voor mantelzorg is breed inzetbaar: niet alleen voor de mantelzorg, maar ook voor degene die mantelzorg ontvangt. Zo zijn er vergoedingen voor vervangende mantelzorg en voor huishoudelijke hulp.

 • Extra Vitaal: een pakket vergoedingen die u helpt om u vitaal te blijven voelen. Zodat u dingen kunt blijven doen die belangrijk voor u zijn. Extra Vitaal kent bijvoorbeeld vergoedingen voor een Persoonlijke Gezondheidscheck, extra mantelzorgbudget, hoorapparaten en een valpreventiecursus. Allemaal zaken die van belang kunnen zijn om langer en veiliger in uw eigen huis te kunnen blijven wonen.


  Hulp van de Zorgcoach
   

  Een persoonlijke Zorgcoach begeleidt en helpt u bij het aanvragen en regelen van de beste zorg. Bij welk ziekenhuis kunt u met uw specifieke klacht het beste en snelste terecht? De Zorgcoach kan u ook helpen bij het vinden van een arts voor een second opinion of het regelen van wijkverpleegkundige hulp. 

  Oversluiten: U bent al verzekerd bij Zilveren Kruis? Via Mijn Zilveren Kruis kunt u uw verzekering eenvoudig oversluiten naar de collectieve VO-ING / VO-NN verzekering. Het collectiviteitsnummer is 207082072. 

  RISK Direct: wij werken samen met RISK Direct. De medewerkers van RISK Direct kunnen u alles vertellen over de VO-ING / VO-NN zorgverzekering. Zij helpen u graag bij het maken van uw keuzes. U kunt hier doorklikken naar de speciale webpagina bij RISK Direct. Belt u liever? Dat kan ook. Het speciale telefoonnummer voor onze leden is 030 – 6346246. 

 

 

­