Slider

 

Hans Verkoren

Op 21 maart jl. overleed Hans Verkoren, hij werd 72 jaar. De heer Verkoren zal het meest herinnerd worden bij ING voor zijn rol bij het starten van ING Direct, 's werelds eerste succesvolle fintech, twintig jaar voordat die term zelfs bestond.
Voormalig ING-bestuurslid Hans Verkoren wordt een 'visionaire leider' en een 'werkpaard' genoemd. Hij wist mensen van zijn ideeën te overtuigen en nam vaak geen genoegen met 'nee' als antwoord. Hij gaf om mensen en kende zelfs de namen van de kinderen van zijn collega's en wat zij studeerden.
Hans Verkoren die zijn loopbaan in 1978 begon bij de toenmalige Postgiro Rijkspostspaarbank – in 1986 verder als Postbank – zal worden herinnerd als de grondlegger van ING Direct.
"Het succes van ING Direct en de direct bankdiensten die we eerder bij Postbank introduceerden, waren grotendeels te danken aan de visionaire leiding van Hans Verkoren", zei CEO Ralph Hamers. "Hans ging in 2006 met pensioen, maar bleef tot zijn plotselinge dood een bron van inspiratie. We verloren een echte oranje leider die niet vergeten zal worden."

Bestuur VO-ING

­