Skip to main content

Header3
Header1
Header2
Header4
Header5
Header7
Header6
Shadow

Verslag bezoek aan Huis Landfort.

Dinsdag 9 mei gingen een aantal oud-werknemers ING terug in de tijd. We waren te gast in de buitenplaats Huis Landfort. Een huis met een bewogen geschiedenis dat voor het eerst in 1434 in geschriften voorkwam. Het is werkelijk onvoorstelbaar hoe alle tijds- en instandhoudingszorgen dit huis heeft weten te overleven.

Onder leiding van een uitstekend geïnformeerde gids was de rondleiding in het huis een verrassing met het openen van iedere deur. De liefde en zorgvuldigheid waarmee iedere kamer is ingericht en voorzien van serviezen en ander gebruiksartikelen spreekt van een hoge zorgvuldigheid in het nastreven het huis in de grandeur van 1825 aan ons te laten zien.

Na de rondleiding in het huis en tuin wachtte ons een uitstekende lunch waarna een ieder met voldoende kennis over Huis Landfort de terugreis kon aanvangen.

Wilt u meer informatie rond de Nederlandse historische buitenplaatsen bezoekt u de website van de stichting Kastelen, historische Buitenplaatsen & Landgoederen, zie www.skbl.nl