Slider

Om te kunnen inschrijven op de activiteiten dient u ingelogd te zijn. Bent u niet ingelogd? Klik dan op de oranje knop INLOGGEN, rechtsboven.

Maximaal aantal deelnemers: 40
Nog beschikbare plaatsen: 0

(VOL) Donderdag 28 februari: Theatrale tour De Lorentz Formule in Teylers Museum, Haarlem

Van 28 februari 2019 11:15 tot 15:00

U kunt helaas niet meer inschrijven.

 lorentz1 Kopielorentz2 Kopielorentz formule Kopie200 soorten groen Kopie  
 

Theatrale tour De Lorentz Formule in Teylers Museum, Haarlem

Datum: donderdag 28 februari 2019

De rayons Noord- en Midden-West nodigen u uit voor een bijzondere rondleiding in het Lorentz Lab van het Teylers Museum in Haarlem.

Met de theatrale tour De Lorentz Formule gaan bezoekers in het Lorentz Lab terug in de tijd; naar de periode 1909-1928 toen Nobelprijswinnaar Hendrik Antoon Lorentz in Teylers Museum zijn eigen bloeiende laboratorium had. En zelfs nog verder terug, naar de 18e eeuw toen Teylers topstuk De Grote Elektriseermachine in Haarlem werd geïnstalleerd, waar vonken van wel zestig centimeter konden afspatten. De machine trok bewonderaars van over de hele wereld, onder wie de Franse keizer Napoleon.

De Lorentz Formule biedt een spectaculaire belevenis die exclusief in het Lorentz Lab te ervaren is. Theatermaker Rieks Swarte verdiepte zich in het leven van de onkreukbare geleerde en vatte het leven van Lorentz in een bijzondere theatrale formule. Met deze 50 minuten durende tour maakt Swarte complexe materie toegankelijk.

Ontvangst
U wordt ontvangen bij restaurant Het Teylertje voor een lunch. Het adres is Spaarne 4 in Haarlem. Vlak ernaast ligt het Teylers Museum, waar we de rondleiding getiteld Lorentz Formule gaan meemaken. Er kunnen 2 groepen van 20 personen aan deze activiteit deelnemen.

Keuze
U dient een keuze te maken voor Groep 1 of 2 en het restaurant wil graag uw keuze van aangekleed broodje van tevoren weten.

Groep 1 wordt om 11.15 verwacht in het restaurant; na de lunch lopen we naar het museum waar we door de gids worden opgehaald voor de rondleiding die om 12.30 start, en ongeveer een uur duurt.
Groep 2 wordt om 12.45 verwacht in het restaurant; na de lunch lopen we naar het museum waar we door de gids worden opgehaald voor de rondleiding die om 14.00 start, en ongeveer een uur duurt.

Na de rondleiding kunt u in het museum nog de vaste collectie bewonderen en de tentoonstelling “200 Soorten Groen”.
NB Als u geen museumkaart heeft dient u, voor u naar het restaurant gaat, bij de kassa in het museum een toegangskaart te kopen.
U kunt ook van tevoren online alvast een kaartje kopen voor 14 euro.

Voor de lunch kunt u kiezen uit de volgende broodjes:
A. gerookte kip met bacon en kerriedressing
B. humus van oer-biet met gegrillde groente
C. huisgemaakte tonijnsalade
Bij de lunch inbegrepen zijn 2 drankjes: koffie, thee of fris. Andere drankjes dient u zelf af te rekenen.

NB Als u een dieet volgt en deze broodjes niet kunt eten dan graag aangeven.

Als u met een rolstoel wilt deelnemen, dan mij graag meteen na inschrijving bellen want er kunnen max 2 per groep mee; dit i.v.m. het gegeven dat een deel van de rondleiding niet rolstoeltoegankelijk is, maar 2 rolstoelers kunnen wel naar binnen kijken.

De eigen bijdrage is €10,- per persoon, exclusief toegang tot het museum.

Uiterste datum van aanmelding is donderdag 14 februari.

Openbaar vervoer:
Vanaf Station Haarlem loopt u via Jansweg, Korte Jansstraat en Bakenessergracht in 15 minuten naar het Spaarne.
Met de auto:
De dichtstbijzijnde parkeergarage is De Appelaar. Die ligt om de hoek van het museum, op ongeveer 5 minuten lopen. Het tarief is € 2,46 per uur.

De organisatie van deze dag is in handen van Colette Zonsveld. Mobiel bereikbaar op de dag op: 06 1356 0574.


­