Slider
Maximaal aantal deelnemers: 60
Nog beschikbare plaatsen: 0

GEANNULEERD Woensdag 13 mei 2020; bezoek aan de Spoorzone met de prachtige LocHal te Tilburg en excursie Trappistenbrouwerij La Trappe.

Van 13 mei 2020 tot 17:15 uur.

U kunt helaas niet meer inschrijven.

GEANNULEERD  Woensdag 13 mei 2020 bezoek aan de Spoorzone met de prachtige LocHal te Tilburg en excursie Trappistenbrouwerij La Trappe.

 1342


De Activiteitencommissie Zuid nodigt u uit voor een bijzonder gevarieerd programma met cabaretesk vermaak op woensdag 13 mei 2020.
Na de ontvangst in HCR De Druiventros te Berkel-Enschot (bekend van het TV-programma van Herman den Blijker in 2018), worden we met een luxe touringcar naar de Spoorzone te Tilburg voor een rondleiding gebracht.
De Spoorzone is de voormalige hoofdwerkplaats van de Nederlandse Spoorwegen waar van 1868 tot 2011 het onderhoud aan treinmaterieel werd uitgevoerd. Dit deel van de stad, wat nu de Spoorzone is, was nagenoeg afgesloten en afgeschermd voor buitenstaanders en had in Tilburg de bijnaam Verboden stad. Structuurplan Spoorzone is de naam die gekozen werd voor een grootschalige stedenbouwkundige herontwikkeling, waarbij dit gebied heringericht wordt voor werken, wonen en ontspanning, samen met aangrenzende, verrommelde en braakliggende terreinen en omliggende wegen. O.a. vinden we op het terrein de LocHal. In deze iconische hal kijk je je ogen uit; het is een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten; o.a. is hier de stadsbibliotheek gevestigd. Tijdens het prestigieuze World Architecture Festival in december 2019 is de LocHal uitgeroepen tot World Building of the Year. Op Koningsdag 2017 heeft de koninklijke familie zich bij haar bezoek aan Tilburg reuze vermaakt op de Spoorzone.

Het komische duo Peer en Geer neemt ons mee voor een vermakelijke rondleiding (duur max. 1,5 uur) door de Spoorzone en uiteraard de LocHal. De rondleiding eindigt bij Theater de Boemel waar we gaan genieten van een uitgebreide lunch. Tijdens deze lunch zal Geer (Gerard Korthout) ons vermaken met een klein cabaretje.

Na de lunch brengt de bus ons naar Brouwerij La Trappe. Deze brouwerij is in 1881 ontstaan in een schaapskooi die werd verbouwd tot tijdelijk klooster. Als alternatief voor het levensonderhoud van de paters is Broeder Isidorus, de zoon van een Duitse bierbrouwer in 1884 begonnen met het brouwen van bier. Uiteindelijk is hieruit Abdij Koningshoeven ontstaan waar de Trappisten nog steeds wonen en waar sindsdien het abdijbier wordt gebrouwen. Bij aankomst bij de abdij kunnen we eerst wat rondneuzen in de kloosterwinkel waar de bieren van La Trappe Trappist worden verkocht met bijbehorende glazen en geschenkverpakkingen, maar ook trappistenkaas uit eigen kaasmakerij, honing uit eigen imkerij en door de broeders zelf gemaakte koekjes, chocola, bierbostelbrood, worstenbrood en rozijnenbrood. Vervolgens gaan we naar het Proeflokaal La Trappe waar we onder het genot van een glas heerlijk trappistenbier eerst een korte film te zien krijgen over het ontstaan van de abdij en brouwerij. Vervolgens gaan we met een gids de brouwerij in voor een excursie. Absoluut een leuke en interessante ervaring om te zien met hoeveel passie hier dit lekkere abdijbier wordt gebrouwen.

Na dit bezoek stappen we weer in de bus die ons brengt naar De Druiventros waar we onder het genot van een afsluitende borrel met een lekker hapje kunnen napraten over dit bijzonder en interessant dagje Tilburg met de nodige historische, culturele en absoluut ook vermakelijke aspecten.
Gasten die met de trein naar Tilburg willen komen worden uiteraard met de touringcar vervoerd tussen het station en De Druiventros.

Het programma van 13 mei 2020 is globaal als volgt:
09.45 uur: ontvangst gasten met kopje koffie/thee en een lekkere lokale lekkernij bij HCR De Druiventros, Bosscheweg 11, 5056 PP te Berkel-Enschot, eenvoudig te bereiken vanaf A58, A65 en N65. Graag uw auto parkeren op het achterste deel van het parkeerterrein. Vanaf hier brengt een touringcar ons naar de Spoorzone in Tilburg waar om 11.00 uur de rondleiding start met Geer en Peer als onze gidsen.
12.30 uur: lunch in theater De Boemel met komisch entertainment door Geer
14.00 uur: vertrek naar Brouwerij La Trappe voor bezoek aan de kloosterwinkel en de excursie door de brouwerij.
16.30 uur: we gaan weer naar De Druiventros voor een afsluitende borrel.
17.15 uur: einde van deze leuke dag; de bus brengt de treinreizigers naar het station Tilburg en de overige gasten kunnen met de auto weer huiswaarts.

Het maximaal aantal deelnemers voor deze dag is 60 personen.
Aanmelden kan tot uiterlijk 28 april 2020.
Eigen bijdrage € 20,00 per persoon.

Met de trein
Deelnemers die met de trein komen dienen dit via een mail kenbaar te maken aan een van onderstaande personen. Zij worden om 09.15uur aan de achterzijde van het centraal station Tilburg opgehaald door onze touringcar.

Voor nadere informatie over deze dag kunt u contact opnemen met:
Ben Kolsteren Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-54313323
Joost Dirckx Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-21235225
Cees Steenbakker Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-22227615


Disclaimer
Deelnemers aan enig evenement of activiteit van de VO-ING vrijwaren de VO-ING en haar organisatoren voor schadeaanspraken direct of indirect voortvloeiende uit hun deelname aan een VO-ING activiteit. De VO-ING aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade en/of letsel. De deelnemers aan de activiteit(en) doen zulks geheel voor eigen rekening en risico.

­