Slider
Maximaal aantal deelnemers: 61
Nog beschikbare plaatsen: 0

GEANNULEERD Dinsdag 19 mei 2020; Vaartocht over de Nieuwkoopse Plassen

Van 19 mei 2020 tot 16:30 uur.

U kunt helaas niet meer inschrijven.

GEANNULEERD!!

Dinsdag 19 mei 2020; Vaartocht over de Nieuwkoopse Plassen.

 IMG 7276 1 350plas3 350plas5 350

 

Rayon West organiseert in samenwerking met Natuurmonumenten op dinsdag 19 mei 2020 een vaartocht over de Nieuwkoopse Plassen met 2 boten met aan boord 2 gidsen die u alles over dit gebied zullen vertellen.

Ooit bestond Nederland voor een groot deel uit laagveen zoals in de Nieuwkoopse Plassen. Nu komen zulke uitgestrekte laagveengebieden en hun bijzondere planten en dieren niet veel meer voor. De Nieuwkoopse plassen zijn belangrijk voor de purperreiger, groenknolorchis en noordse woelmuis. Hun populaties behoren tot de belangrijkste van Nederland.
Je komt veel tegen tijdens je tocht in de natuur. Vogels bijvoorbeeld, van rietvogels tot moerasvogels, weide- en roofvogels. Velden waterlelies, gele plomp en krabbenscheer, de Nieuwkoopse Plassen heeft het allemaal.
Vaar je door de slootjes van dit prachtige natuurgebied dan is er nog veel meer te ontdekken. Aan de oevers en in het water zie je in het voorjaar schitterende pinkster- en koekoeksbloemen, blaasjeskruid, watermunt, zonnedauw en orchideeën.
Zoogdieren in en om de Nieuwkoopse Plassen zijn otter, ree, noordse woelmuis, haas, hermelijn en vos. Ze hebben allemaal een plekje gevonden in dit natuurgebied. Kortom, er is ontzettend veel te beleven rondom de Nieuwkoopse Plassen. Hoe je de plassen ook ontdekt, je zult verbaasd zijn over de verborgen schoonheid van dit prachtige stuk unieke natuur.
Wij varen met 2 boten van Natuurmonumenten waarvan één voor 2/3 overkapt is en de ander niet. De boten zijn helaas niet rolstoel toegankelijk. Een rollator is mogelijk. Deze blijft aan de vaste wal.
Indien u de beschikking heeft over een verrekijker is het zinvol om deze mee te nemen. Aan boord zijn parapluis aanwezig.

Praktische informatie:
Verzamelen bij Restaurant Tijsterman
Dorpsstraat 116
2421 BC Nieuwkoop
Er zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar. Anders parkeren in de Dorpsstraat.

Aankomst
Aankomst en ontvangst bij Restaurant Tijsterman met koffie/thee 12.00 – 13.00 uur
Lunch met koffie/thee, karnemelk en melk 13.00 - 14.15 uur
Inschepen aan boord van de Blauwjan/Blauwborst van Natuurmonumenten 14.20 - 14.30 uur
Vaartocht over de Nieuwkoopse Plassen 14.30 - 16.30 uur
Na afloop van de vaartocht praten we nog even na onder het genot van een drankje en hapje.
Het programma eindigt om 17.30 uur.

DE VAARTOCHT GAAT NIET DOOR INDIEN ER ONWEER WORDT VERWCHT EN BIJ WINDKRACHT > 5.
De lunch gaat altijd door maar dan wordt de vaartocht vervangen door een film over de bevers op het eiland Tiengemeten. Deze film duur 50 minuten.

Meer informatie?
Hans de Vries en Riet Beckers.
Telefoon 071-713627673.
Mobiel 06-55714220 en 06-51509570
Op deze nummers kunt u ook uw dieetwensen kenbaar maken.

Aanmelden
U kunt zich d.m.v. de button "Inschrijven" aanmelden. Heeft u problemen met het inloggen, stuurt u dan een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of klik hier.

Kosten
De kosten van deze dag zijn € 25,- per persoon.
Aanmelden kan tot uiterlijk 10 mei 2020.
Het maximum aantal deelnemers bedraagt 60.

Openbaar vervoer
Indien u besluit om met het Openbaar Vervoer te reizen dat moet u in Alphen aan den Rijn Arriva bus 147 nemen richting Uithoorn en dan in Nieuwkoop uitstappen bij bushalte Meeuwenlaan.
Dan is het nog 2 minuten lopen naar Restaurant Tijsterman aan de Dorpsstraat 116.
De bus doet er ongeveer 30 minuten over.

Disclaimer
Deelnemers aan enig evenement of activiteit van de VO-ING vrijwaren de VO-ING en haar organisatoren voor schadeaanspraken direct of indirect voortvloeiende uit hun deelname aan een VO-ING activiteit. De VO-ING aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade en/of letsel. De deelnemers aan de activiteit(en) doen zulks geheel voor eigen rekening en risico.  

 


­