Slider


(VOL) | 24 maart 2019: Festival Jazz in het theater de Winsinghhof te Roden

Op 24 maart 2019

Winsinghhof deel 2 2          

Bestellen kan niet meer. Het arrangement is vol.

Dit is een klein intiem jazz festival dat jaarlijks wordt georganiseerd door ons lid Ben Douwes onder verantwoordelijkheid van theater de Winsinghhof te Roden. (capaciteit 140 stoelen)
Het programma omvat 4 concerten door 4 zeer verschillende ensembles (met pauzes van 30 minuten ) tussen de aanvangstijd van 13.00 uur tot 17.30 en daarna een aansluitend buffet in het restaurant La Comida dat in het theater is gevestigd. 3 Concerten vinden plaats in de theaterzaal en tijdens de changementen aldaar speelt in de foyer een trio.
Aan het festival werken uitsluitend ensembles mee van professioneel niveau zoals:

Werner Janssen Quartet
Het werkterrein van de veelzijdige jazzsaxofonist Werner Janssen ligt vooral in grotere bezettingen, zoals het Metropole Orkest, de Konrad Koselleck Big Band en het orkest van de Luchtmacht. Hij werkte o.m. samen met Herbie Hancock, Pat Metheny, Wynton Marsalis, Chaka Kahn, Bono (U2) en Cliff Richard. En in Nederland maken performer Ellen ten Damme, operazangeres Tania Kross en het Volendamse duo Nick & Simon gebruik van Werner’s vakmanschap op meerdere blaasinstrumenten en in meerdere muziekstijlen. Toch is en blijft de jazz zijn grote liefde. Door zijn achtergrond als afgestudeerd wiskundige -voordat hij ook afstudeerde op het Conservatorium van Amsterdam-weet hij ook het improviseren gestructureerd en origineel over te brengen in masterclasses en in lessen. Daarnaast is hij werkzaam als freelance saxofonist o.a. voor de WDR Big Band, het Noord Nederlands Orkest, het Clazz Ensemble, Guido’s Orchestra en zijn eigen groepen Daarnaast speelde hij lead alto in de orkesten van musicals zoals “Jesus Christ Superstar”, “Annie”, “Chicago”, “Cats”, “Evita”, “Fame”, “Footloose”, “Miss Saigon”, “Kiss of a spider woman” en in the opera’s “Buwalski”, “Sancta Susanna” and “God’s Videotheque”

 andor1

Andors Jazz Band
Vanaf de oprichting in 1978 richt dit 9 koppig orkest zich op de jazz uit de jaren 20 van de vorige eeuw. Inmiddels wordt het beschouwd als het toonaangevende orkest in de vroegste jazzmuziek met een groeiende aanhang die deze muziek heeft herontdekt. De bandleden zijn zeer ervaren en hebben een oprechte interesse voor deze muziek en het repertoire is dan ook ontleend aan bekende en minder bekende orkesten uit die periode. Toch vervallen de eigen stijlgetrouwe arrangementen niet in rigide transcripties van het origineel. Er is meer dan vroeger ruimte voor individuele solo,s en een muzikale knipoog naar het heden hier en daar. In de aankondigingen passeren beknopt en waar zinvol wetenswaardigheden over repertoire en band. 

 kiers

Wouter Kiers Quintet
Tenorsaxofonist Wouter Kiers is een bekende en opvallende verschijning in de Nederlandse muziekwereld. Naast de enorme reeks van bands waar Kiers mee werkt houdt hij er ook altijd eigen bands op na waarmee hij een energieke mix van jazz en blues, weet neer te zetten die je niet snel vergeet en waarin zijn scheurende en honkende tenorsaxofoon uiteraard luid en duidelijk aanwezig is.
Wouter Kiers ( 1970 ) begon in 1970 met klarinet spelen bij de Wassenaarse Harmonie Excelsior. In 1984 stapte hij over op de tenorsaxofoon en daar kreeg hij geen moment spijt van. Hij maakte een tournee met Hans Dulfer door Japan dat resulteerde in een uitnodiging om te spelen op het North Sea Jazz Festival. Hij is nu een veelgevraagd saxofonist die een grote diversiteit aan stijlen beheerst en hij voelt zich als een vis in het water op het podium. Zijn grote voorliefde gaat uit naar de periode van de grote tenorsaxofonisten Ben Webster, Coleman Hawkins, ¨ LockJaw ¨ Davis etc. Als een kameleon beweegt hij zich tussen de diverse stijlen. Dit wordt een concert waar jazzliefhebbers nog lang over zullen napraten!

 jazz1

Jose Zwerink Akoestisch Trio
Met haar donkere warme stem neemt Jose Zwerink je mee in songs over herinnering, heimwee, historie en hoop, lyrisch ondersteund door haar vaste pianist Diederik Idema en versterkt door Bert van Erk op contrabas. Een mix van verhalende songs uit blues, gospel en jazz die op geheel eigen wijze worden vertolkt en waar Westerse en Afrikaanse muziekstijlen elkaar ontmoeten.

Bestellen
Bestellen kan niet meer. Het arrangement is vol.

Met vriendelijke groet namens de activiteitencommissie Noord Nederland,

Ben Douwes
050-5016675 - 06-54921144


­