Slider


22 November: Rondleiding Universitair Medisch Centrum Groningen

Van 22 november 2018 13:00 tot 16:00

Rondleiding Universitair Medisch Centrum Groningen 22 november 2018

 groningen2groningen3groningen1    

Rondleiding Universitair Medisch Centrum Groningen 22 november 2018

Namens de activiteitencommissie Noord Nederland nodigen wij u uit voor een rondleiding door het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

Het UMCG kent 3 kerntaken. Dat zijn gezondheidszorg, onderwijs en onderzoek.
Het UMCG is het samenwerkingsverband tussen het voormalige Academisch Ziekenhuis Groningen en de faculteit Medische Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen. In Nederland zijn universiteiten verantwoordelijk voor het onderzoek- en onderwijsbeleid en de academische ziekenhuizen voor patiëntenzorg, werkplaatsfunctie en opleiding tot medisch specialist. Deze taken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het ziekenhuis heeft 1339 bedden en 12.735 medewerkers.

Het ziekenhuis is een van de elf traumacentra in Nederland en beschikt over een Mobiel Medisch Team. Het UMCG is de grootste werkgever van het Noorden. Sinds 2006 mag het harttransplantaties uitvoeren. Het is het enige ziekenhuis in Nederland waar alle orgaantransplantaties mogen worden uitgevoerd die er bestaan, het is zelfs één van de weinige ter wereld die dit mag. Wij zijn op 22 november te gast bij de Vrienden van het UMCG. Deze stichting heeft ten doel het veraangenamen van het verblijf van patiënt en bezoeker. Naast het opzetten en onderhouden van vrijwilligerswerk ondersteunt de stichting via fondsenwerving en evenementen diverse projecten binnen het UMCG die het algemeen doel uitdragen. Voorbeelden zijn: realisatie van een verblijfsruimte voor familieleden op de afdeling oncologie , een buitenspeelplein bij de kinderafdeling en het organiseren van vnl. klassieke concerten voor patiënten en bezoekers. Het gaat daarbij uitsluitend om activiteiten die niet uit de middelen van het UMCG gefinancierd kunnen worden. De stichting kent geen winstoogmerk.

Datum: Donderdag 22 november 2018
Aanvang 13.00 uur Einde 16.00 uur

Programma :

  • Ontvangst met koffie/thee/koek. Wij laten u de locatie van de ontvangst tijdig weten.
  • Inleiding met film. Duur 30 minuten
  • Rondleiding met thema Bouw, Architectuur en Kunst in het UMCG .

Bij bouw en architectuur wordt onder meer het bouwproces behandeld, waarom het ziekenhuis gebouwd is zoals het er nu uitziet en waarom het 23 jaar heeft geduurd voordat het klaar was. Bij kunst wordt uitleg gegeven waarom voor de objecten is gekozen en wat de bedoeling is van kunst in het ziekenhuis. Daarnaast krijgt u een kijkje in de ondergrondse tunnels waar alle logistiek plaats vindt en wordt een bezoek gebracht aan de oude bestuurskamer uit 1903.
De rondleiders zijn oud-medewerkers van het UMCG.
Er zijn plekken waar patiënten behandeld worden en waar de rondleiding niet zal komen.

Maximaal aantal deelnemers: 45 (1 partner per lid)

De kosten bedragen 7 euro per persoon, deze zullen via een incasso ten laste van uw rekening worden gebracht. Daarnaast heeft het bestuur van de VO-ING besloten een extra donatie te doen aan de Stichting Vrienden van het UMCG van 5 euro per persoon. Aldus ontvangt de Stichting dus 12 euro per deelnemer.

Bereikbaarheid.
Het UMCG is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Stadsbussen stoppen voor de Hoofdingang.Het busstation is bij het NS station.

Toch met de auto?
Buiten de stad Groningen zijn P+R terreinen. U kunt hier gratis parkeren en verder met de bus naar de Hoofdingang Oostersingel of naar ingang Noord.
Bussen vertrekken elke 5- 15 minuten en u kunt betalen met de OV-chipkaart of losse kaartjes kopen.

Betaald parkeren in 2 UMCG Parkeergarages. Volg de borden.

Contactpersoon:
Ben Douwes (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) telefoon: 050-5016675 06-54921144.

Wij hopen velen van u te mogen verwelkomen.
Namens de activiteitencommissie Noord Nederland
Ben Douwes


­