Verdiende aandacht voor uw pensioen

Waarom?

Vrijwel dagelijks wordt er in de pers melding gemaakt van allerlei aanpassingen in pensioenland zoals leeftijdsverhogingen, een beperking van de pensioen opbouw, wel of geen indexering, etc. Als (aanstaand) voormalig medewerker van ING mag u er vanuit gaan dat het voor u allemaal goed is geregeld. Toch is het van belang dat er iemand is die de vinger aan de pols houdt. Want naast de vele veranderingen in pensioenland, is er ook in de zorg veel aan de hand. Dan is het goed als u steeds wordt geïnformeerd en dat uw belangen zowel op het gebied van pensioenen als met betrekking tot onderwerpen op sociaal-economisch gebied goed worden behartigd. De Vereniging Oud-medewerkers ING (VO-ING) doet dit voor u.

Lees meer

Uw zorgverzekering in 2018

Uw zorgverzekeraar heeft u geïnformeerd over de premie en polisvoorwaarden voor 2018. Het juiste moment om goed na te denken of de polis die u heeft voldoet aan uw wensen en persoonlijke omstandigheden. U heeft tot 31 december 2017 de tijd om te beslissen wat u wilt doen.

In deze nieuwsbrief vindt u algemene informatie en informatie over het aanbod van de twee zorgverzekeraars waarmee wij als VO-ING nauw samenwerken: ONVZ en Zilveren Kruis.

Zilveren Kruis is de zorgverzekeraar van de collectieve zorgverzekering van VO-ING. Alle leden van VO-ING kunnen aan deze collectieve verzekering deelnemen. Met Zilveren Kruis hebben wij afspraken voor u gemaakt over korting op de premie. Zo krijgt u 10% korting op de premies van de basisverzekering en de aanvullende (tand) verzekeringen. Op de speciaal voor senioren ontwikkelde Extra Vitaal dekking ontvangt u zelfs 20% korting.

RISK Direct is als tussenpersoon betrokken bij de VO-ING zorgverzekering. De medewerkers van RISK Direct zijn graag bereid u te helpen bij het maken van uw keuzes.

ONVZ is de zorgverzekeraar waarmee ING Bank een collectief zorgverzekeringscontract heeft afgesloten.

 • Als gepensioneerde kunt u gebruik maken van dit contract. U ontvangt 10% korting op de premie van de basisverzekering en 18% korting op de premie van de aanvullende (tand) verzekeringen. De korting van de aanvullende verzekering was 20%, maar is door een minder goed resultaat naar beneden bijgesteld.
 • Bent u als oud-medewerker nog niet gepensioneerd en heeft u pensioenrechten opgebouwd bij ING Bank dan biedt ONVZ u de ING Loyaal zorgverzekering aan. De kortingspercentages bij dit contract zijn 10% voor de basisverzekering en 15% voor de aanvullende (tand)verzekeringen. Op het moment dat u met pensioen gaat, kunt u overstappen naar het collectieve werkgeverscontract van ING Bank.

Tip: wilt u in één oogopslag zien wat de polisvoorwaarden en de kenmerken zijn van de (aanvullende) verzekering die u zoekt, raadpleeg dan op de site van de zorgverzekeraar de zogenoemde zorgverzekeringskaart.

Tip: het verplichte eigen risico voor de basisverzekering blijft in 2018 ongewijzigd €385. U kunt er voor kiezen om een extra vrijwillig eigen risico (maximaal €500 extra) te nemen. Dat levert u korting op de premie op. Het hangt van uw persoonlijke situatie af of het verstandig is hiervoor te kiezen.

Onderstaand de informatie per zorgverzekeraar. Wie ze zijn, waar ze voor staan en wat hun aanbod voor 2018 is.

ONVZ: ONVZ staat voor een goed en een gezond leven. Daarom helpt en inspireert ONVZ heel het jaar door om gezonde keuzes te maken. Uiteraard is ONVZ er ook voor u als u zorg nodig heeft. Daarbij hebt u ook in 2018 alle vrijheid om zelf uw zorgverlener te kiezen. Dat is niet altijd even eenvoudig en daarom kunt u een beroep doen op de ZorgConsulent van ONVZ. Dat is uw gids in de zorg.

Het ONVZ aanbod voor 2018

 • De Vrije Keuze Basisverzekering: een restitutieverzekering met vrije keuze voor ondermeer de huisarts, de specialist, het ziekenhuis en de medicijnen.
 • Aanvullende verzekeringen: als aanvulling op de basisverzekering biedt ONVZ u de keuze uit 6 aanvullende verzekeringen. Van beperkt tot heel uitgebreid. Deze aanvullende verzekeringen bevatten ondermeer fysiotherapie, preventiecursussen, brillen en lenzen en dieetadvisering. De hoogte van de premie en de vergoedingen zijn afhankelijk van het gekozen pakket. Vanaf de keuze Top fit moet u gezondheidsvragen beantwoorden om te beoordelen of acceptatie mogelijk is.

  ​ Bij de Loyaalverzekering is dit vanaf Optifit.

 • Tandverzekeringen:

 • ONVZ introduceert een geheel nieuwe tandverzekering. De dekking van de Tandfit Preventief is volledig gericht op preventie. ONVZ werkt hierbij samen met Philips. Onderdeel van de tandverzekering is dat u de beschikking krijgt over de op dit moment meest geavanceerde (Philips) tandenborstel met slimme technologie. Een goede tandenborstel is immers een randvoorwaarde voor wie zijn mond gezond wil houden. Uit tal van onderzoeken blijkt dat een goede mondgezondheid een positieve invloed heeft op uw algemene gezondheid!

 • Naast de Tandfit Preventief biedt ONVZ nog 4 andere tandverzekeringen aan.

  Voor de Tandfit Preventief dekking​ is geen medische beoordeling van toepassing. Vanaf Tandfit C, bij de Loyaalverzekering vanaf tandfit B kan dat wel het geval zijn.

 • Wereldfit:
 • Dit is een uitgebreide verzekering voor onverwachte en spoedeisende zorg in het buitenland. Net als voor repatriëring, eerder terugkomen, opsporing en redding.
 • Planbare medische zorg in Duitsland en België is eveneens gedekt. ONVZ vergoedt de kosten die niet door de basisverzekering worden gedekt.
 • Wereldfit en de (doorlopende) reisverzekering: er zijn overlappingen. Wereldfit is geen vervanger voor uw reisverzekering. U kunt overwegen, zo dit mogelijk is, de moduul medische (of geneeskundige) kosten van uw reisverzekering er af te halen.
 • Het verplichte eigen risico van de basisverzekering wordt niet vergoed, terwijl dit bij de reisverzekering bijna altijd wel het geval is.
 • Stel voor uzelf vast of de Wereldfit dekking in uw situatie nuttig of noodzakelijk is.
 • Declareren kan eenvoudig met de ONVZ app. Een app waarmee u ook wijzigingen doorgeeft en het vergoedingenoverzicht van uw verzekeringen bekijkt. Voor het declareren kunt u natuurlijk ook gebruik maken van MijnONVZ.

Informatie en premies: u kunt hier doorklikken naar de ONVZ pagina op onze website. Telefonisch contact met ONVZ: 030 – 639 62 22l

Zilveren Kruis: is één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland. Zilveren Kruis verzekert u van de beste zorg. Ook helpt Zilveren Kruis u om de weg te vinden in de zorgwereld en met het maken van persoonlijke keuzes in de zorg. Hiervoor is ondermeer de Zorgverkenner ( www.zk.nl/zorgverkenner), die een beter inzicht in uw zorg geeft, ontwikkeld. En de Mantelzorgwegwijzer (www.zk.nl/mantelzorgwegwijzer ) die u op weg helpt in de mantelzorg. Zilveren Kruis is verder nauw betrokken bij initiatieven die het voor u mogelijk maken om zorg thuis te krijgen in plaats van in een ziekenhuis. Denk hierbij aan Hartwacht (monitoring bij hartfalen) en aan de mogelijkheid om chemotherapie thuis toegediend te krijgen. Net zo vervelend, maar wel in een vertrouwde omgeving.

Het Zilveren Kruis aanbod voor 2018

 • De Basisverzekering: Zilveren Kruis biedt u een drietal mogelijkheden
 • De Basis Zeker: een naturaverzekering met een ruime keuze uit gecontracteerde zorgverleners. U krijgt 100% vergoed bij alle gecontracteerde ziekenhuizen en zorgverleners. Gaat u naar een zorgverlener die niet door Zilveren Kruis is gecontracteerd, dan vergoedt Zilveren Kruis 75%.
 • De Basis Exclusief: een restitutieverzekering waarbij uzelf uw zorgverlener kiest. Bij alle ziekenhuizen krijgt u 100% vergoed. Bij zorgverleners zonder contract betaalt Zilveren Kruis 100% van het zogenoemde marktconforme tarief.
 • De Basis Budget: een naturaverzekering met een lagere premie, maar ook met minder keuze uit gecontracteerde ziekenhuizen en zorgverleners.
 • Aanvullende verzekeringen:
 • Zilveren Kruis biedt u veel mogelijkheden. Een aantal aanvullende verzekeringen met een verschillende inhoud qua prijs en dekking.
 • Naast bijvoorbeeld fysiotherapie en alternatieve geneeswijzen, is bij Zilveren Kruis spoedeisende hulp in het buitenland standaard onderdeel van de aanvullende verzekering. U wordt bijna altijd zonder medische beoordeling geaccepteerd. Voor Aanvullend Tand 3 en 4 geldt een medische acceptatie.
 • Hulp bij Mantelzorg Zilveren Kruis zorgt er voor dat de vergoeding Hulp bij mantelzorg in 2018 breder inzetbaar is. Niet alleen voor vervangende mantelzorg, maar de vergoeding is bijvoorbeeld ook in te zetten voor de ondersteuning die nodig is om de mantelzorgtaak vol te houden. Maatwerk, in overleg met de Zorgcoach. Vanaf Aanvullend 2 sterren ontvangt u een vergoeding voor Hulp bij mantelzorg.
 • Extra Vitaal: Een pakket met vergoedingen die u helpt om u vitaal te blijven voelen. Zodat u dingen kunt blijven doen die belangrijk voor u zijn. Extra Vitaal kent bijvoorbeeld vergoedingen voor een Persoonlijke Gezondheidscheck, extra mantelzorgbudget en een valpreventiecursus. Allemaal zaken die van belang kunnen zijn om langer en veiliger in uw eigen huis te kunnen blijven wonen.
 • De Zorgcoach: Een persoonlijk Zorgcoach begeleidt en helpt u bij het aanvragen en regelen van uw zorg. Bij welk ziekenhuis kunt u met uw specifieke klacht het beste c.q. het snelste terecht? De Zorgcoach kan u ook helpen bij het vinden van de arts voor een second opinion.

Tip: Heeft u al een zorgverzekering bij Zilveren Kruis? Via Mijn Zilveren Kruis kunt u deze verzekering oversluiten naar de VO-ING zorgverzekering. Het collectiviteitsnummer is 207082072.

Informatie en premies: voor de VO-ING zorgverzekering werken wij samen met RISK Direct. De medewerkers van RISK Direct kunnen u alles vertellen over de VO-ING zorgverzekering en u helpen bij het maken van uw keuzes. U kunt hier doorklikken naar de speciale webpagina bij RISK Direct.

U kunt natuurlijk ook telefonisch contact opnemen met de medewerkers van RISK Direct. Het speciale telefoonnummer voor leden van VO-ING is 030 – 634 62 46. Mailen kan ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..